viernes, 13 de marzo de 2015

Descubrindo África: O cacao.

Esta semana falamos, xogamos, probamos e experimentamos sobre o cacao.

Cando na clase lles preguntei que era o cacao, todos os peques o asociaron ao cola cao, de feito cando probamos o "cacao en polvo", dicían que lles recordaba ao sabor dos cereais. É curioso como os sabores poden recordarnos e transmitirnos diferentes vivencias e alimentos.
Cando fixemos a proba de pechar os olliños e ólelo, todos acertaron... era chocolate! Que rico!. Si, o cacao e o chocolate como proveñen da mesma arbore ulen practicamente igual e nos entra mooooita fame!.

Na aula despois de preguntar que era o que sabían sobre o cacao, con que o tomaban, ... falamos sobre o lugar de onde procede e sobre como se fai. A través dun conto, algunhas fotos e videos que buscamos, puidemos entender cal era o proceso dende a pranta ata que se fai o cacao.

Este é o arbore do cacao.


O cacao procede dalgúns países de América pero foi exportado fai moitos anos a África.
Cando vimos que para conseguir o chocolate e o "cacao en polvo" é necesario que tanto a arbore como despois os grans das fabas precisan un clima caluroso, comprendemos que so poden darse en países onde fai moito moito sol e calor, como é o caso de África.

Esta é a faba e os grans que saen delas.



Nos videos observamos como despois dun longo proceso se convirte en licor de cacao, e a través de este, pódese facer cacao, chocolate...

Aquí vos ensinamos algunhas das experiencias que fixemos sobre o cacao, o mellor...  aventuramos a facer unhas ricas galletas de chocolate.







Ata a próxima. 


1 comentario: